Україна

У МОЗ розповіли, як вакцинуватися людям, які перехворіли на коронавірус

Щепитися проти Covid-19 потрібно навіть у разі, якщо людина перенесла коронавірусну хворобу, проте необхідно дотримуватися певних рекомендацій. Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю Радіо Свобода, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

За словами Кузіна, наразі немає чітких даних, який саме титр антитіл повною мірою захищає людину від коронавірусної хвороби.

Водночас діє загальна рекомендація зробити Covid-щеплення через 6 місяців після перенесеної коронавірусної інфекції.

Він також наголосив, що чекати пів року після хвороби не варто тим, хто працює в критичній інфраструктурі, наприклад, це стосується освітян і медичних працівників. Їм варто щепитися раніше, щойно з’явиться можливість.

“Зараз немає специфічної або визнаної цифри, який титр антитіл повністю захищає від коронавірусної хвороби. В процесі вивчення зараз саме ефективність набутого імунітету або імунітету після вакцинації, це питання розглядалося національними експертами з питань імунізації.

Зараз діє рекомендація така, що, незважаючи на те, чи ви перехворіли, чи ні, все рівно є успішний досвід і рекомендація провести вакцинацію після 6 місяців після завершення хвороби. Це загальна рекомендація. Тобто людина одужала, шість місяців (пройшло – УП) і можна вакцинуватися”.

Back to top button