Україна

У МОЗ розповіли, скільки українців захворіли на ГРВІ


У МОЗ розповіли, скільки українців захворіли на ГРВІ

Відомство зазначило, що перевищення епідемічного порогу зафіксовано тільки в Тернопільській області.

Протягом тижня на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло понад 143 тис. українців. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я в п’ятницю, 3 листопада.

“З початку жовтня в Україні захворіло 553 166 українців на ГРВІ — це застуди, грип та COVID-19. За останній тиждень (з 23 по 29 жовтня) зареєстровано 143 996 випадків, із них 78 921 — діти віком до 17 років”, – ідеться в повідомленні.

Нині перевищення епідемічного порогу зафіксовано тільки в Тернопільській області – 7 102 людини, більше 4 тисяч з яких — діти.

За останній тиждень до лікарень через ГРВІ потрапили 4 042 людини. Летальних випадків внаслідок грипу не зареєстровано. Щодо COVID-19 лікарі виявили 9 480 випадків захворювання. Коронавірус забрав життя 45 українців, серед яких — одна дитина до 4 років.

В МОЗ нагадали, що щеплення проти COVID-19 залишаються безплатними для кожного українця. Їх можна зробити в пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Медики використовують вакцини Janssen (виробник Johnson&Johnson) та Comirnaty (виробник Pfizer). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник Pfizer – вакцина Comirnaty для дітей).

Вакцину проти грипу можна купити в аптеці, корейського або французького виробництва. Обидві вакцини пройшли державний контроль якості. З початку жовтня щеплення зробили 34 423 людини.

Кожна область отримала безплатну вакцину для медиків для проведення щеплень проти грипу.

Як ми вже писали, в Україні продовжують циркулювати різні типи штаму Омікрон і зростає захворюваність на COVID-19.

У Києві почався епідемічний сезон грипу і ГРВІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button