Україна

У МОЗ розповіли, що робити українцям, дані про вакцинацію яких не внесли до бази

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, що ті українці, які стикнулися з проблемою відсутності даних про свою вакцинацію в базі, мають розв’язувати це питання самостійно, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Збої стаються найчастіше через некоректно внесені дані – помилки у прізвищі, в ідентифікаційному коді. Також інформація може не синхронізуватися з усіма медичними системами, в яких працюють лікарі, можуть бути технічні проблеми. Але хвилюватися не потрібно, за наявності анкети все можна відновити”, – заявили в МОЗ.

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію видається у тому разі, якщо людині вкололи дві дози препарату. Отримати його можна у паперовому варіанті в сімейного лікаря в будь-якому медичному закладі, під’єднаному до електронної системи охорони здоров’я. Однак люди стикнулися з проблемою, коли інформації про їхню вакцинацію в базі немає.

Виходить, що повторно робити щеплення заради свідоцтва не доведеться, але оновлення даних може потребувати часу. Ніхто не дає гарантію, що ваш лікар або відповідальна особа буде на місці, не перебуває у відпустці тощо. Ніхто інший, крім тих, хто мав першочергово внести інформацію (тобто у вашому пункті вакцинації), не зможе допомогти з розв’язанням питання. Також по допомогу можна звертатися до контакт-центру міністерства.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України рекомендувало скоротити термін між введенням доз вакцини проти Covid-19. Також раніше Ігор Кузін повідомляв, що до України до кінця 2021 року надійде ще 17 млн доз вакцини проти коронавірусної інфекції від компанії Pfizer. Однак щеплення робити потрібно вже сьогодні і тим препаратом, який доступний у центрах і пунктах вакцинації.

Back to top button