Україна

У МОЗ розповіли, коли в аптеках можна буде купити вакцину від коронавірусу

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов впевнений, що українці отримають можливість купувати вакцину від коронавірусу в аптеках, коли з’явиться комерційний ринок. Про це глава МОЗ розповів в інтерв’ю “Радіо Свобода”, повідомляє 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Як тільки комерційні компанії привезуть вакцину, мабуть її можна буде купити. Міністерство охорони здоров’я навпаки закликає будь-які фармкомпанії, які працюють на цьому ринку, якщо у вас з’явиться можливість, будь ласка, привозьте. Ми її зареєструємо (ті, які зареєстровані на території України), дуже швидко проведемо всі процедури, які повинна провести Держлікслужба, щоб у нас з’явився ринок”, – зазначив Степанов.

За його словами, наразі у жодній країні світу немає комерційного ринку вакцин проти Covid-19.

Степанов запевнив, що МОЗ підтримає поширення вакцин через аптеки, як тільки з’явиться така можливість.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський закликав окремих українських політиків виважено підбирати слова, публічно висловлюючись на тему антикоронавірусної вакцинації.

Також президент повідомив, що Україна очікує наступну партію вакцини проти коронавірусу CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech в найближчі тижні.

Back to top button