Україна

У МОЗ прокоментували необхідність третього щеплення від COVID

У МОЗ очікують результатів вивчення тривалості імунітету від COVID-19 після вакцинації, передає 1NEWS з посиланням на Апостроф.

МОЗ очікує результатів вивчення тривалості імунітету від COVID-19 після вакцинації, яке ще не завершено. Після цього буде прийняте рішення, чи вводити в протокол третю дозу вакцини.

Про це з посиланням на заяву головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна.

«Вивчення тривалості цього імунітету триває. Коли ми отримаємо хоча б попередні результати від країн, які почали використовувати бустерні дози, ми зможемо виробити ту чи іншу стратегію ревакцинації », – пояснив Кузін.

На даний момент, за його інформацією немає узгодженої думки щодо того, який алгоритм ревакцинації слід вибрати на наступні періоди.

«Уряди деяких країн розглядають і вже на серйозному рівні приймають рішення про введення «бустерної дози». Що це таке? Людина отримала дві дози стандартного щеплення і через півроку-рік отримує ще одну додаткову – посилює», – пояснив чиновник.

Кузин нагадав, що згідно з даними досліджень, «бустерна доза» дозволяє отримати більш тривалий імунний захист і відповідь.

«Це один із сценаріїв ревакцинації. Інший сценарій – коли людина отримала базовий курс (два щеплення) і через рік мусить повторно отримати аналогічні два щеплення», – сказав головний лікар.

Back to top button