Україна

У МОЗ повідомили – де українці зможуть отримати паспорти вакцинації

Сертифікат про отримання двох доз вакцини від коронавірусу громадяни України зможуть отримати або в пункті вакцинації (в паперовому вигляді), або через додаток «Дія» (в електронному вигляді), інформує 1NEWS з посиланням на телеканал «Україна 24».

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер.

«Це буде окремий документ, і там буде вся необхідна інформація. І ми налаштуємо обмін з ЄС. Але потрібно розуміти, що це робиться не тільки під туристичні поїздки. Це буде документ з відповідним кодом, який зможуть перевірити компетентні служби, в тому числі в аеропортах країн ЄС, якщо їм буде потрібно. Вся інформація зберігається в системі E-Health, вона звідти вивантажується, робота буде набагато полегшена», – уточнив чиновник.

Також Кучер перерахував можливості, які відкриються перед власниками паспортів вакцинації.

«Це дозволить проводити масові заходи, проводити події, які зараз неможливі, тому що є карантинні обмеження. Але якщо люди на всі ці події провакциновані, то, будь ласка, так робиться в усьому цивілізованому світі, і ми до цього точно прийдемо. Ми – частина глобального світу, і варіантів немає», – зазначив заступник міністра.

 

 

Back to top button