Україна

У МОЗ планують ревакцинацію від коронавірусу через рік

Міністерство охорони здоров’я України планує проведення додаткової вакцинації від Covid – 19 через рік після основного курсу. Про це заявив головний санлікар ігор Кузін, повідомляє 1NEWS з посиланням на 112ua.

Ігор Кузін зазначив, що з приводу ревакцинації від Covid – 19 йде багато дискусій, і немає достовірних статей в наукових журналах і офіційних позицій міжнародних організацій, чи є бустерна доза вакцини обов’язковою або тільки рекомендується. Є тільки заяви деяких фармкомпаній, що ревакцинація викликає більший імунну відповідь .

“Тобто ми поки не робимо бустерну дозу. Зараз наша основна стратегія-це ревакцинація через рік”, – заявив головний санітарний лікар.

Він прогнозує, що нові дані про ефективність бустерної дози з’являться наприкінці вересня. Також Ігор Кузін зазначив, що під час ревакцинації вакцину можна буде міняти, але рекомендацій з цього приводу немає.

Нагадаємо, що майже 300 тисяч українців вже згенерували в додатку “дія” сертифікати про вакцинацію від коронавірусу. Через додаток згенерувати підпис і запросити сертифікати можуть всі, хто отримав 2 дози вакцини, і має ID-паспорт та / або біометричний закордонний паспорт

Back to top button