Україна

У МОЗ не очікують підйому захворюваності на коронавірус до кінця лютого

У МОЗ України не очікують суттєвого підйому захворюваності коронавірусною інфекцією Covid – 19 до кінця лютого 2022 року. Про це заявив головний санлікар України, заступник міністра охорони здоров’я ігор Кузін в інтерв’ю “Суспільне”, пише 1news, посилаючись на 112ua.

“До кінця лютого 2022 року ми не очікуємо істотного підйому захворюваності. За прогнозами, які ми робили спільно з Радою нацбезпеки і оборони, ми будемо десь варіювати в середньому до 4 тис.випадків на добу і така ситуація більш-менш стабільна буде спостерігатися до кінця лютого. Ми вже звикли до того, як і в 2021-му, і в 2020 році, з березня починається звичний підйом захворюваності”, – поділився чиновник.

Він додав, що в МОЗ поки не розраховують, що цей підйом буде вище, ніж в 2021 році, проте все буде залежати від нового штаму “Омікрон”.

В Україні планують виробляти вакцину від коронавірусу CoronaVac. Першу лінію мають намір запустити з лютого 2022 року. Зараз працюють дві наукові команди, які працюють над розробкою української вакцини: Академіка Сибірського і команда професора Комісаренка. Також існує цілий ряд ініціатив з боку приватного сектора з розробки вакцини.

Back to top button