Україна

У МОЗ допускають потенційну вакцинацію підлітків від коронавірусу

Міністерство охорони здоров’я потенційно готується до вакцинації підлітків від коронавірусної інфекції Covid-19. Про це журналістам заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає 1NEWS з посиланням на 112ua.

“Серед вікової структури захворілих на Covid-19 діти від 0 до 18 років становлять 6%. Ми в першу чергу зробили пріоритетною вакцинацію тих людей, які найчастіше хворіють і в яких виникає найбільше ускладнень, часто несумісних із життям. Тому ми пріоритизуємо доросле населення, але потенційно готуємося до вакцинації підлітків”, – сказав Ляшко.

Водночас міністр додав, що жодна з вакцин проти коронавірусу, зареєстрованих в Україні, не містять в інструкціях дозвіл вакцинувати людей віком до 18 років.

Як повідомлялося, Ізраїль з початку червня почав прищеплювати від Covid-19 підлітків віком від 12 до 15 років. 8 червня стало відомо, що в Китаї схвалили використання препарату проти коронавірусу CoronaVac для дітей від трьох років.

З початку вакцинальної кампанії в Україні станом на сьогодні зроблено 2 млн 56 тис. 499 щеплень проти коронавірусу. Всього вакциновано 1 млн 700 тис. 711 осіб.

Back to top button