Україна

У МОЗ дали поради щодо допомоги дитині у тривожній ситуації – 1News

Крім порад, у МОЗ зазначили, що важливо зібрати дитині “тривожну валізку”


Фото з відкритих джерел

Міністертсво охорони здоров’я дало декільки рекомендацій, щоб мінімізувати негативний вплив на психіку дітей. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

“Зараз особливо важливо подбати про психологічне благополуччя найменших українців. Діти дуже чітко відчувають тривогу, паніку та страх своїх батьків. Для того, щоб мінімізувати негативний вплив на психіку дітей, пропонуємо дотримуватися таких рекомендацій”, – йдеться в повідомленні.

1. Говоріть із дитиною про те, що вона відчуває/переживає, обговорюйте емоції.

Поясніть, що страх перед невідомим – це нормально. Можна спілкуватися різними способами: вербально, малюнками або ж в ігровій формі. 

2. Будьте поруч. 

Дитина має відчувати вашу підтримку. В ситуації, коли вас охоплює паніка, згадайте що поруч – дитина, яка просто не розуміє, що відбувається. Намагайтеся опанувати себе.

3. Обговоріть разом можливий план дій.

Роз’ясніть як діяти в тій чи іншій ситуації, складіть план. Роз’ясніть необхідність дотримуватися рекомендацій батьків.

4. Зробіть щось разом.

Спробуйте почитати книги з дитиною, разом приготувати їжу, зайнятися творчістю. Саме в спільній діяльності дитина відчуватиме вашу підтримку.

5. Контролюйте себе. 

Основна допомога дитині – це ваш самоконтроль. Коли ви здатні критично мислити, оцінювати ситуацію та опанувати панічні настрої. 

Крім того, у МОЗ наголосили, що важливо зібрати дитині “тривожну валізку”. В середину треба покласти інформацію зі своїми контактними даними, а також занотовану медичну інформацію: про групу крові, можливі алергічні реакції та медичні стани дитини. Також радять підписати одяг, в якому буде малюк.

1News за темою: Як зібрати евакуаційний рюкзак для дитини, класу та школи: Поради від освітнього омбудсмена

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я оприлюднило приблизний вміст аптечки для першої допомоги на випадок надзвичайної ситуації.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button