Україна

У МОН розповіли, які школи відновлять роботу 1 вересня

У МОН розповіли, які школи відновлять роботу 1 вересня

Фото: pixabay.com

Навчальний процес розпочнеться лише у тих школах, які забезпечені бомбосховищами

На 90-й день війни в Україні постраждало 1,6 тис. навчальних закладів, понад 100 з яких зруйновано вщент.

 

Заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко повідомив, що 1 вересня 2022 року очний навчальний процес розпочнеться лише у тих школах, які мають бомбосховища. Про це заявив у ефірі телеканалу Рада.

 

“Проробляємо механізми, за якими 1 вересня почнеться офлайн-навчання. Проте давайте будемо реалістами, все залежить від ситуації в країні. Завдяки ЗСУ ми сподіваємося, що 1 вересня діти підуть до шкіл, зазначив він.

 

За словами Вітренка, на 90-й день війни в Україні постраждало 1,6 тис. навчальних закладів, понад 100 з яких зруйновано вщент.

 

Він зазначив, що в багатьох регіонах України навчальний процес відновлено з 14 березня 2022 року, і відбувається у дистанційному або змішаному форматі.

 

У багатьох регіонах вже працюють і дитсадки.

 

“Безпека у дитячих садках – більше питання місцевої влади та територіальних громад. До цього бомбосховищ у садках не було. Ми й подумати не могли, що ворог на нас так підступно нападе. І будували систему освіти таким чином, щоб діти отримували найкраще, – сказав Вітренко.

 

Як заявив міський голова Львова Андрій Садовий, у Львові планують розпочати 1 вересня повноцінний навчальний рік. За літо школи мають обладнати безпечними укриттями.

 

За його словами, у 107 школах міста живуть вимушені переселенці, яких за три місяці планують розселити.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button