Україна

У МО розповіли, за якими програмами українські пілоти проходять навчання на F-16


У МО розповіли, за якими програмами українські пілоти проходять навчання на F-16

Молоді пілоти здійснють учбові польоти у Великій Британії. Досвідчені пілоти та наземний персонал проходять перенавчання на літаки F-16 в Данії та США.

Українські пілоти проходять навчання польотам на західних винищувачах F-16 та експлуатації цих літаків за різними програмами та групами у кількох країнах-учасницях Авіаційної коаліції. Про це повідомив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

“Відзначу зусилля, які здійснюють партнери в межах Авіаційної коаліції щодо розвитку бойових спроможностей авіації ПС ЗС України. Кожна країна робить свій внесок”, – заявив він.

За словами Павлюка, йдеться не лише про гарантії надання літаків, але також допомогу з боєприпасами та усім необхідним для ефективного захисту українського неба завдяки винищувачам F-16.

Він розповів, що наразі різні групи фахівців проходять тренування за різними програмами.

Так, молоді пілоти підвищують свій професійний рівень, здійснюючи учбові польоти за міжнародними процедурами у Великій Британії, щоб потім перейти до перенавчання на літаки F-16;

Досвідчені пілоти та наземний персонал проходять перенавчання на літаки F-16 в Данії та США.

Інші групи українських пілотів та авіаційного персоналу, які наразі підвищують рівень володіння спеціалізованою авіаційною англійською мовою у Великій Британії, Канаді, Польщі та США – найближчим часом приєднаються до програми перенавчання на літаки F-16.

Як відомо, до міжнародної коаліції щодо навчання українських авіаторів на літаках F-16, та зокрема передачі Україні цих винищувачів, увійшли Бельгія, Велика Британія, Данія, Греція, Нідерланди, Норвегія, Люксембург, Канада, Польща, Румунія, Сполучені Штати Америки, Чехія, Франція, Швеція.

Раніше повідомлялося, що українські льотчики можуть завершити навчання на літаках F-16 у Сполучених Штатах до кінця 2024 року.

Нагадаємо, перші шестеро українських пілотів уже пройшли базову підготовку у Королівських ВПС Великої Британії та зараз навчаються керуванню винищувачами F-16 у Данії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button