Україна

У МО назвали число звільнених територій України


У МО назвали число звільнених територій України

Загальна кількість деокупованих земель складає понад 240 кв. кілометрів, зазначила Ганна Маляр.

Українські бійці загалом звільнили 37 кв. кілометрів на Бахмутському напрямку та понад 204 кв. кілометри на півдні країни.Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

За її словами, Сили оборони поступово, але просуваються по всіх напрямках.

“Приміром, за минулий тиждень, якщо говорити про Бахмутський напрямок, там звільнено 2 квадратних кілометри, разом це вже 37 кв. кілометри. Якщо південь, то більше 12 (кв. кілометри-ред.) було звільнено минулого тижня, і разом більше ніж 204 квадратних кілометри… і на півдні, і на сході поступово, але ми здійснюємо просування вперед. І в тому числі, це до речі, не тільки Бахмутський напрямок. Але ще раз кажу, потрібно закріпитися, а потім ми зможемо про все це сказати”, –  наголосила чиновниця.

Вона додала, що перед Силам оборони  стоїть завдання не тільки просуватись вперед та звільнювати наші території, але й знищувати оборонні і наступальні сили окупантів.

“Тому що ворог намагається перехопити ініціативу, бо нині фактично ініціатива в нас і ми наступаємо. Але це ж хитка ситуація і постійно, щодня, потрібно відстоювати цей статус… Тому,  наші сили знищують їхній потенціал щодня, щоб вони не могли перехопити цю ініціативу і для того, щоб вони якомога менше чинили опір”, – зазначила Маляр. 

Представниця Міноборони (МО) додала, що Сили оборони нещадно знищують особовий склад загарбників.

“Ворог несе великі втрати на всіх напрямках, де вони намагаються наступати. Але ми їх там не просто зупиняємо, ми їх там вбиваємо. І вони несуть великі втрати в кількості своїх бійців”, – резюмувала вона.

Як ми вже писали, американські ЗМІ заявили, що Україна, ймовірно, нарощує темпи контрнаступу після двох місяців повільного прогресу на полі бою. 

Додамо, що в Пентагоні заявили, що ЗСУ нині мають “кілька доступних варіантів”, бо Київ виділяє більше коштів для свого контрнаступу проти російських військ. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button