Україна

У міськраді Маріуполя підтвердили “хімічне отруєння” з безпілотника РФ

У міськраді Маріуполя підтвердили хімічне отруєння з безпілотника РФ

Фото: Telegram/polkazov

Маріуполь

Водночас ще рано говорити, чи це була хімічна атака, стверджує голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

 

У міській раді Маріуполя підтвердили інформацію про хімічну атаку з російського БПЛА. Про це заявив заступник мера Маріуполя Сергій Орлов, пише ВВС.

 

“Ми не можемо надати більш детальної інформації. Але у нас є підтвердження від військових, що це сталося”, – сказав він.

 

За словами медиків, у всіх постраждалих були однакові симптоми: почервоніння обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість і печія у ділянці глотки, слизових ділянок очей, задуха. Наразі всі постраждалі в “задовільному стані”.

 

Водночас голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив, що ще рано говорити, чи це була хімічна атака.

 

“Три людини постраждали вчора вночі в Маріуполі внаслідок вибуху невідомої речовини, яку росіяни скинули з безпілотника. Поки рано говорити, яка саме речовина це була і чи можна напад класифікувати як хімічну атаку”, – сказав голова ОВА в ефірі CNN.

 

Він додав, що росіяни приховують сліди своїх злочинів у Маріуполі і використовують мобільні крематорії для спалення вбитих ними мирних жителів.

 

“Кількість загиблих там йде на тисячі”, – відзначив Кириленко.

 

 

Пізніше заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що інформація щодо застосування Росією хімічної зброї в Маріуполі перевіряється. 12 квітня в ЄС заявили, що стежать за інформацією про можливе застосування Росією хімічної зброї в Маріуполі, і нагадали Москві, що її використання є військовим злочином.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button