Україна

У Мінцифри розповіли про атаки українських хакерів на важливі об’єкти РФ


У Мінцифри розповіли про атаки українських хакерів на важливі об єкти РФ

Хакери на деякий час зупинили навіть Центробанк Росії, через що частково не працювала навіть система міжбанківських платежів.

За останні кілька тижнів українські хакери призупинили роботу критично важливих об’єктів на території РФ. Про це в четвер, 28 березня, повідомила пресслужба  Міністерства цифрової трансформації України.

Повдомляється, що ІТ-армія зупинила роботу великих інтернет-провайдерів Мегафон, Чебнет, Wifire, Netbynet – вони не працювали в різних куточках РФ, а Мегафон не міг відновитися від атаки понад чотири доби.

Крім того, українські хакери атакували Газпром космічні системи.

“Це частково зупинило роботу одного з найбільших спонсорів тероризму – Газпрому. Також перестали працювати деякі державні сервіси з фінансів, які повʼязані з компанією”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, хакери з України уразили систему супутникового зв’язку, яку використовують російські військові, а також зупинили Центробанк Росії, через що частково не працювала навіть система міжбанківських платежів.

У Мінцифри закликають ІТ-фахівців долучатися до наступних атак, для чого треба встановити програмне забезпечення із сайту IT ARMY.

Нагадаємо, напочатку березня хакери ГУР влаштували масштабну DDoS-атаку на сервери Міністерства оборони Росії. Вони добули доступ до інформації та документів, зокрема й секретних.

Хакери ГУР атакували сервери держорганів РФ – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button