Україна

У Мінсоцполітики пояснили затримку соцвиплат


У Мінсоцполітики пояснили затримку соцвиплат

Уряд не планує скорочувати соціальні виплати. Радше, мовиться про відсутність планів стосовно їх підвищення у найближчому майбутньому.

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович пояснила, що під час війни в Україні пріоритетними є військові видатки. За ними вже слідують по черговості соціальні виплати, тому можуть бути затримки. Про це вона заявила в інтерв’ю виданню Mind.

“Звісно, можуть бути затримки, бо першочергово Казначейство покриває військові видатки. Але після них, на другому рівні,  стоять соціальні. І їх точно покриють, бо ці гроші передбачені бюджетом. Проте несистемність надходження коштів може сформувати деякі затримки. До сьогодні ми майже уникали цього – лише інколи траплялися поодинокі випадки, коли затримувалися планові платежі на декілька днів”, – зауважила Жолнович.

Водночас міністерка наголосила, що скорочення соцвиплат не планується. Швидше, уряд не надто підвищуватиме їх розмір.

Раніше стало відомо, що в Україні переглянуть соціальні виплати через надмірні зобов’язання, які не можуть бути підтверджені фінансовими ресурсами, для їхньої оптимізації та підвищення адресності.

Мінсоцполітики спільно з широким колом представників експертного середовища, залученням Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, органів влади, міжнародних партнерів розробило проєкт Стратегії демографічного розвитку до 2040 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button