Україна

У Мінреінтеграції запропонували нових кандидатів на санкції


У Мінреінтеграції запропонували нових кандидатів на санкції

Відомство пропонує накласти обмеження на осіб, які причетні до вилучення та знищення українських архівів на тимчасово окупованих територіях України.

 
Мінреінтеграції запропонувало РНБО ввести санкції проти осіб, причетних до вилучення та знищення українських архівів на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у середу, 13 липня.
 
“До фізичних та юридичних осіб, причетних до вилучення та знищення документів в архівних установах на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Криму та м. Севастополі, будуть застосовані санкції. Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду 12 липня”, – сказано у повідомленні.
 
Проект розпорядження підготувало Мінреінтеграції на основі даних Держархівслужби. Персональні санкції до цих осіб пропонують застосувати на п’ять років.
 
Обмеження включають: блокування активів, неможливість виведення капіталів за межі України, заборону передачі прав на об’єкти інтелектуальної власності тощо.
 
“Відповідні пропозиції щодо застосування санкцій буде передано на розгляд РНБО”, – підсумувала прес-служба відомства.
 
Нагадаємо, Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій запровадило заборону або обмеження переміщення через адмінкордон окупованих територій деяких товарів.
 
Раніше повідомлялося, що Мінреінтеграція оновило список окупованих територій.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button