Україна

У Міноборони розповіли про наступ на Бахмут


У Міноборони розповіли про наступ на Бахмут

Підрозділи ЗСУ четвертий день мають просування по флангах, але у місто Бахмут поки не заходили, зазначила Ганна Маляр.

Російські окупаційні війська зайняли укріплення та опорні пункти у місті Бахмут, які раніше готували ЗСУ. Тому для звільнення території на цьому напрямку потрібно більше часу. Про це написала заступник міністра оборони Ганна Маляр у Telegram у вівторок, 27 червня.

За її словами, під час планування наступальних дій на сході українські військові враховували факт протиріч між ПВК Вагнер та російською владою.

“Наразі наступальні дії на Бахмутському напрямку тривають вже четвертий день. Наші оборонці щодня мають просування по флангах. Поступове, але впевнене. У місто Бахмут станом на сьогодні – не заходили”, – написала вона.

Маляр нагадала, що Бахмутський напрямок має свою особливість, яка ускладнює процес звільнення – місцевість Бахмута та передмістя має розвинуту систему інженерних укріплень та розгалужену мережу опорних пунктів.

Вона нагадала, що все це свого часу готувалось українськими військовими та місцевою владою для оборони, що і допомогло так довго її тримати. Проте зараз ці укріплення і опорні пункти зайняли росіяни. Тому, щоб звільнити ці землі треба більше зусиль і терпіння.

Як повідомлялося, за добу 26 червня ЗСУ знищили 590 росіян. Загальні втрати РФ з початку війни становлять понад 226 тисяч військових вбитими.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button