Україна

У Міноборони розповіли, на що витратять додаткові мільярди


У Міноборони розповіли, на що витратять додаткові мільярди

Ці гроші дозволять не тільки краще підтримувати наших військових, але й посилити оборонні можливості держави, зазначив Рустем Умєров.

Виділені Верховною Радою майже 500 млрд гривень на оборону країни будуть спрямовані на виплати військовослужбовцям та закупівлю озброєння і військової техніки. Про це написав міністр оборони Рустем Умєров у Facebook в середу, 18 вересня.

За його словами, ці гроші дозволять не тільки краще підтримувати наших військових, але й посилити оборонні можливості держави.

“З цих коштів 274,4 млрд гривень підуть на виплати нашим захисникам та їх сімʼям. Ще 76,2 млрд буде витрачено на озброєння та техніку, що допоможе модернізувати армію і підвищити її боєздатність”, – написав міністр і додав, що пріоритет у закупівлях надаватиметься саме українським виробникам озброєння.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила в цілому закон про збільшення бюджету на 2024 рік на 500 млрд гривень на військові потреби. Через це видатки державного бюджету у 2024 році стануть рекордними і загалом сягнуть 3,73 трлн гривень.

Як відомо, додатковий дефіцит у 500 млрд грн уряд сподівається закрити завдяки перевиконанню плану по податках і платежах цього року, економії на обслуговуванні зовнішнього боргу та запозиченнях на внутрішньому ринку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − thirteen =

Back to top button