Україна

У Міноборони розказали про результати Рамштайну-18


У Міноборони розказали про результати Рамштайну-18

Учасники засідання у форматі Рамштайн розглянули тему нарощування можливостей для збільшення виробництва боєприпасів.

Учасники чергового засідання у форматі Рамштайн обговорили питання збільшення поставок Україні далекобійної зброї та адаптацію зенітних ракет західних зразків до радянських пускових платформ. Про це заявив начальник Управління преси та інформації Міноборони України Іларіон Павлюк, повідомляє Military Media Center у вівторок, 23 січня.

За його словами, в межах зустрічі обговорено адаптацію зенітних ракет західних зразків до радянських пускових платформ, наявних у розпорядженні Сил оборони України.

Учасники засідання також розглянули тему нарощування можливостей для збільшення виробництва боєприпасів і артилерійських систем, зокрема у спільних проєктах країн-партнерів з Україною.

“Це була продуктивна зустріч, після якої хочеться сказати “відставити паніку” всім тим, хто здіймає настрої щодо втрати підтримки України”, – резюмував Павлюк.

Окрім того, начальник Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міноборони полковник Геннадій Коваленко зазначив, що на зустрічі обговорено також питання посилення спроможностей України в рамках авіаційної, протиповітряної, артилерійської коаліцій та коаліції морської безпеки.

У рамках авіаційної коаліції поряд із зобов’язаннями щодо надання літаків F-16, обговорюються також питання надання союзниками додаткових вертольотів.

Нагадаємо, 22 листопада 2023 року відбулося засідання у форматі Рамштайн-17. Тоді були оголошені нові пакети допомоги для України, які містили снаряди, ракети та потужності для посилення ППО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button