Україна

У Міноборони пояснили вкиди РФ про втрати ЗСУ


У Міноборони пояснили вкиди РФ про втрати ЗСУ

Українці мають сприймати інформацію від російських джерел як провокацію. Вірити варто лише українським офіційним джерелам.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Росія поширює фейки про втрати серед українських військових чи знищення військової техніки для того, аби Україна спростовувала ці дані та надавала реальні цифри. Про це вона сказала в ефірі телемарафону.

За словами Маляр, під час війни, безумовно, є втрати техніки та озброєння.

“Але росіяни тим, що подають цю (фейкову – ред.) інформацію, намагаються витягнути у нас уточнення. У них складно з розвідкою на нашій території, і, приміром, якщо вони говорять, що вони знищили умовно 11 танків, то вони чекають, що ми “заковтнемо” цей гачок і підкажемо їм, скільки насправді вони знищили, уточнюючи цю інформацію. Таким чином ми видамо свою інформацію”, – зазначила вона.

Маляр наголосила, що до такої інформації слід ставитися спокійно, адже втрати є з обох боків. Однак жодна сторона не демонструє їх публічно, це інформаційне правило війни.

Заступник міністра оборони додала, що українці мають сприймати інформацію від російських джерел як провокацію. Вірити варто лише українським офіційним джерелам – Генштабу та Міністерству оборони.

Нагадаємо, в Міноборони повідомили про співвідношення втрат України та Росії.

Раніше управління Стратегічних комунікацій ЗСУ попередило, що росіяни активізували поширення фейків про “контрнаступ” України.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button