Україна

У Міноборони пояснили, для чого РФ “вкидає” фейки


У Міноборони пояснили, для чого РФ вкидає фейки

Ворог спеціально заявляє про величезні втрати ЗСУ, або зникнення командувачів, щоб спровокувати Україну на виправдання і мимовільне розповсюдження потрібних даних.

Війна РФ проти України йде не лише на полі бою, а й в інформаційному просторі. І щоб “витягнути” потрібну інформацію ворог вдається до провокацій і вкидання фейків, повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

“Будь-яка сторона збройного конфлікту прагне показати втрати противника і засекречує свої втрати під час активної фази бойових дій. Чому? Бо чим більше відкрито інформації про противника, тим простіше прорахувати його спроможності і плани”, – пояснила вона.

Крім розвідки, яка зараз дуже ускладнена для росіян на території України, є ще способи витягування потрібної інформації через “вкидання” провокацій, додала Маляр.

“Таким чином можна змусити іншу сторону видати якомога більше інформації про себе. Приміром через спонукання до виправдання та спростувань. Для цього вкидаються дуже завищені цифри втрат в очікуванні, що ми обурюючись почнемо спростовувати і видамо якісь дані чи непрямі орієнтири на них”, – зазначила замміністра.

Ще одним прикладом подібних маніпуляцій, є “вкид” про зникнення Главкома чи інших командувачів, щоб дочекатися спростувань з демонстрацією фото та відео локацій, де вони насправді.

“Тому, треба розуміти, що ми інформацією теж воюємо, як і ворог”, – підсумувала Маляр.

Раніше управління Стратегічних комунікацій ЗСУ попередило, що росіяни активізували поширення фейків про “контрнаступ” України.

У Міноборони спростували фейк росіян про “зникнення” Залужного

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button