Україна

У Міноборони оцінили ситуацію у Херсоні


У Міноборони оцінили ситуацію у Херсоні

Росія має 40 тисяч військових у Херсонській області, вона все ще має сили в місті. На їхнє відведення буде потрібно не менше тижня.

Росії знадобиться щонайменше тиждень, щоб вивести свої війська з Херсона. Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков у коментарі Reuters.
 
За його словами, Росія має 40 тисяч військових у Херсонській області, вона все ще має сили в місті, навколо міста і на західному березі Дніпра, незважаючи на оголошення про відступ.
 
“Не так просто вивести ці війська з Херсона за один-два дні. Щонайменше (це займе) один тиждень”, – сказав він, зазначивши, що важко передбачити дії Росії і що Київ зосереджений на власному плані.
 
При цьому Резніков припустив, що Росія може посилити свої підрозділи в сусідній Запорізькій області, яку також частково окупували протягом кількох місяців.
 
Тим часом радник міністра оборони України Юрій Сак у коментарі для Sky News заявив, що Україна досі не бачить свідчень масового відведення військ з Херсона.
 
За його словами, ще в середу у місті перебували десятки тисяч російських військовослужбовців.
 
“Це значні цифри, тому нам доведеться почекати та подивитися, чи почнуть вони йти”, – заявив він.
 
Сак додав, що Київ, як і раніше, скептично ставляться до заяви Москви.
 
Нагадаємо, 9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав вивести війська з правого берега окупованої Херсонщини “для збереження життя військових та боєздатності угруповання військ”.
 
А ввечері в четвер у соцмережах повідомили про вибухи та “прильоти” на околицях Херсона та Каховської гідроелектростанції.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button