Україна

У Мінфіні озвучили суму, яку в Україні витратили на боротьбу з коронавірусом за 2021 рік – 1News

У відомстві наголосили, шо у минулому році Мінфін знаходив можливості щодо фінансування всіх заходів для протидії пандемії COVID-19


Фото з відкритих джерел

В Україні на боротьбу з пандемією COVID-19 та її наслідками за минулий 2021 рік було витрачено 46,4 мільярди гривень. Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Так, у 2021 році загальні видатки коштів держбюджету на протидію пандемії COVID-19 становили 46,4 млрд грн.

Зазначається, що ці кошти у минулому році були використані на оплату послуг з екстреної та стаціонарної медичної допомоги, наданих пацієнтам з COVID-19, а також послуг з вакцинації населення від COVID-19 (22,4 млрд грн), на закупівлю вакцин від COVID-19 (11,4 млрд грн), на забезпечення лікарень киснем, діагностичним обладнанням, експрес тестами та витратними матеріалами для тестування (2,5 млрд грн), на доплати до зарплат медикам (0,5 млрд грн) тощо.

“У минулому році Мінфін знаходив можливості щодо фінансування всіх заходів для протидії пандемії COVID-19. Сьогодні ми маємо достатню кількість різних видів вакцин, щоб забезпечити актуальні потреби у вакцинації, зокрема і “бустерні” дози. Адже вакцинація запобігає важкому перебігу цієї хвороби, що також зменшує навантаження на систему охорони здоров’я в цілому та дозволяє їй краще забезпечувати різні медичні потреби громадян”, ‒ підкреслив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

1News за темою: Глава Мінфіну заявив, що коштів на підвищення зарплат лікарям більш ніж достатньо

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що на лікування COVID-19 у 2022 році передбачено понад 19 млрд грн. Оплата лікування пацієнтів із COVID-19 здійснюватиметься за двома пакетами Програми медичних гарантій (ПМГ).


Джерело

Back to top button