Україна

У Міненерго озвучили ситуацію в енергосистемі


У Міненерго озвучили ситуацію в енергосистемі

Через бойові дії та техпорушення на ранок 15 вересня залишаються без електропостачання 640 населених пунктів.


Минулої доби від ворожих обстрілів постраждала цивільна енергетична інфраструктура в Донецькій, Сумській, Харківській та Херсонській областях. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України в неділю, 15 вересня.
 
У Харківській області внаслідок обстрілу знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. У Донецькій області через бойові дії знеструмлювалось кілька підстанцій та приєднані до них побутові споживачі. Живлення відновлено.

Крім того внаслідок несприятливих погодних умов знеструмлено 35 населених пунктів у Хмельницькій області, 21 населений пункт на Одещині, дев’ять населених пунктів у Київській області та дава населені пункти на Черкащині.
 
Через технологічні порушення знеструмлено підстанції та побутові споживачі у Чернігівській, Полтавській та Вінницькій областях. Харчування відновлено у Чернігівській та Полтавській областях. На Вінниччині споживання відновлено за резервною схемою.
 
“Минулої доби енергетики відновили живлення для 19 474 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 640 населених пунктів”, – йдеться в повідомленні.
 
Відповідно експорт електроенергії не відбувається і не передбачається. На сьогоднішній день прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови максимальною потужністю в окремі години 1329 МВт.

Нагадаємо, після наймасштабнішого удару Росії 26 серпня в Україні діяли жорсткі відключення. Ситуація зі світлом покращилася лише в останні декілька днів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × one =

Back to top button