Україна

У Маріуполі знайшли понад 10 тисяч нових могил – ЗМІ


У Маріуполі знайшли понад 10 тисяч нових могил - ЗМІ

Загальна площа, де розташовані могили на цвинтарях, становить понад 51 500 квадратних метрів.

 
У тимчасово окупованому Маріуполі знайшли близько 10 300 нових могил, більшість з яких перебувають на цвинтарі у Старому Криму. Про це повідомляє The Associated Press.
 
За даними супутникових знімків, з початку березня зафіксовано значне розширення місць поховань. Загальна площа, де розташовані могили, становить понад 51500 квадратних метрів.
 
Журналісти AP провели розслідування за допомогою безпілотників та зафіксували, як росіяни використовували важку техніку для копання довгих траншей, які потім були засипані.
 
Могили виглядали як земляні насипи, інколи з дерев’яними хрестами з іменами та датами, але здебільшого з видряпаними від руки цифрами на маленьких табличках. Декілька могил було відзначено більш ніж одним номером, що потенційно вказувало на більш ніж один набір людських останків.
 
В агентстві зазначають, що, в середньому, на території масових поховань розташована одна могила на шість квадратних метрів. Журналісти також змогли проаналізувати цвинтарі у селах Мангуш та Виноградне, де з березня було вирито аналогічні братські могили.
 
Нагадаємо, російські окупанти та колаборанти задумали знести цілий квартал у тимчасово окупованому Маріуполі.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button