Україна

У Маріуполі запрацював електронний квиток на усі види транспорту

Протягом найближчих 2-х тижнів ця система буде протестована, після чого поступово буде масштабована на все місто

У Маріуполі з 22 квітня розпочав роботу єдиний електронний квиток муніципального транспортного процесингу – SmartTicketCity, завдяки якому пасажири зможуть зручно оплатити проїзд одразу в усіх видах транспорту.

Про це інформує 1NEWS.

Зазначається, що цифрова ініціатива стартувала з відкриття автобусного маршруту 16-А. Протягом найближчих 2-х тижнів ця система буде протестована, після чого поступово буде масштабована на весь Маріуполь.

«Завдяки єдиному транспортному процесингу вже в найближчому майбутньому наші міста зможуть повноцінно реалізовувати важливі цифрові рішення на транспорті і переходити на використання єдиного е-квитка на всі види транспорту SmartTicket, який ми в Мінінфраструктури зараз активно впроваджуємо», – розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій під час презентації сервісу.

За його словами, впровадження єдиного е-квитка муніципального транспортного процесингу дасть змогу містам сформувати один підхід до безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті, спростити придбання поїздки онлайн, у тому числі не лише для мешканців, але й для гостей міста. При цьому, розрахуватися за проїзд можна будь-якими безконтактними платіжними засобами будь-якого банку України та світу.

Впровадженням SmartTicketCity у Маріуполі та інших містах займається галузевий центр цифровізації та кібербезпеки під керівництвом Міністерства інфраструктури, у співпраці з ТОВ «Смарт-тикеттехнолоджі» та у партнерстві з компаніями VISA і Київстар.

За словами генерального директора ДП «ГЦЦК»Володимира Набокова, проєкт SmartTicketCity – один із показових прикладів початку повномасштабної інфраструктурної цифрової трансформації галузі.

«Створення єдиного проїзного квитка та організація функціональних можливостей проводити розрахунки та здійснювати моментальний облік по оплаті цих транспортних послуг безготівковим шляхом на автомобільному транспорті загального користування (тролейбус, трамвай, автобус, маршрутне таксі) в місті Маріуполь заклали фундамент початку повномасштабної інфраструктурної цифрової трансформації цієї сфери”, – зазначив він.

Джерело: Міністерство інфраструктури України

Back to top button