Україна

У Маріуполі загинули щонайменше 25 тисяч жителів

У Маріуполі загинули щонайменше 25 тисяч жителів

Фото: facebook.com/don.gunp

Точну кількість загиблих маріупольців підрахувати неможливо через постійні обстріли міста

Точну кількість неможливо підрахувати через дії окупантів і постійні обстріли міста.

 

З початку повномасштабного вторгнення в Україну РФ у Маріуполі загинуло щонайменше 25 тисяч мирних жителів. Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Відні на відкритті Другої додаткової зустрічі з питань людського виміру Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

 

“У Маріуполі, який Росія безперервно бомбардує надважкими бомбами, термобаричними і фосфорними снарядами, вже загинуло щонайменше 25 тисяч мирних жителів”, – сказала Денісова.

 

Також уповноважений ВР наголосила, що ще однією зброєю, яку Росія використовує проти України, є статеві злочини: російські солдати ґвалтують жінок і дівчат, щоб вони не хотіли і не змогли мати дітей.

 

Нагадаємо, раніше Людмила Денісова повідомляла, що дітей-сиріт вивозять із Донецької та Луганської областей та хочуть дати їм російське громадянство. У майбутньому, на думку окупаційної влади, це спростить їхню можливість усиновлення в РФ. Так у Росію вже вивезли понад дві тисячі дітей.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button