Україна

У МАГАТЕ відреагували на пожежу на ЗАЕС


У МАГАТЕ відреагували на пожежу на ЗАЕС

За даними української влади, росіяни могли підпалити в градирні автомобільні шини у великій кількості для створення паніки.

У МАГАТЕ підтвердили сильний дим і вибухи на території окупованої росіянами Запорізької АЕС у неділю, 11 серпня. Голова Нікопольської ОВА завив, що це може бути провокація росіян.

“Експерти МАГАТЕ стали свідками сильного темного диму, що піднімається із північної частини ЗАЕС після численних вибухів, почутих увечері. ЗАЕС повідомила команду про ймовірну атаку безпілотника сьогодні на одну з градирень, розташованих на майданчику. Про вплив на ядерну безпеку не повідомлялося”, – повідомили у МАГАТЕ.

Тим часом голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив у Telegram, що за неофіційною інформацією від джерел з протилежного берегу, росіяни підпалили в градирні автомобільні шини у великій кількості.

“Можливо, це провокація, або спроба створити паніку в населених пунктах на правому березі колишнього водосховища”, – припустив голова РВА.

Він наголосив, що ЗАЕС працює в штатному режимі, наскільки це можливо в умовах окупації, та закликав мешканців Нікопольського району заспокоїтися.

Нагадаємо, сьогодні увечері президент Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної електростанції і закликав МАГАТЕ відреагувати.

Нагадаємо, раніше МАГАТЕ виразило стурбованість лісовими пожежами навколо Запорізької АЕС.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 + 10 =

Back to top button