Україна

У лютому розпочнуться аукціони з продажу в’язниць

Аукціони з продажу в’язниць, які були анонсовані Мін’юстом у серпні 2020 року, розпочнуться цього місяця, у лютому, повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська.

“Ми очікуємо, що аукціони розпочнуться в цьому місяці, в лютому. Напевно, що оголошення про початок таких аукціонів буде десь за тиждень, за два. Тобто, процес вже розпочався, ми документи на приватизацію першої в’язниці вже передали у Фонд держмайна цієї п’ятниці… До кінця березня, я думаю, ми будемо розуміти, хто покупець і яку суму він заплатить”, – сказав Малюська.

Нагадаємо, в кінці грудня 2020 року Малюська заявив, що на заваді переходу до активної фази «Великого розпродажу в’язниць» стали бюрократичні перешкоди, проте анонсував у 2021 році приватизацію щонайменше чотирьох в’язниць. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook у костюмі Діда Мороза.

Він додав, що «врешті-решт із затвердженням державного бюджету на 2021 рік з’явилося світло у кінці тунелю: його нормами передбачено, що доходи від приватизації в’язниць будуть розподілятися за пропорцією 70/30 (70% – у спецфонд та, відповідно, на нове будівництво, 30% – у загальні доходи бюджету)».

За словами міністра, «це хоч і трохи затягує строки, але все одно надає нам змогу врешті-решт продавати в’язниці у межах процедури малої приватизації».

«Тож у 2021 році очікуйте: приватизацію щонайменше чотирьох в’язниць, публікацію комплексного «Рейтингу в’язниць», відкриття нових об’єктів в’язничної інфраструктури, початку будівництва нових слідчих ізоляторів, прийняття законів, які повністю змінять систему кримінальних покарань», – анонсував Малюська.

Він поінформував, що цього року «під ніж» пішли 12 установ з гіршими, порівняно з аналогами, умовами утримання», що дозволило зменшити кількість співробітників та «дещо підвищити заробітні плати тим, хто залишився».

Back to top button