Україна

У липні Україна імпортувала 589 млн куб. м газу


У липні Україна імпортувала 589 млн куб. м газу

У липні цього року закачування газу в режимах “митний склад” і short-haul стало найбільшим із початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

У липні 2023 року Україна імпортувала 589 млн кубометрів газу із Європейського Союзу й Молдови, і майже весь він надійшов для зберігання у режимі “митного складу” і short-haul, повідомляє ТОВ Оператор ГТС України.

“У липні 2023 року імпорт природного газу до України склав 589 млн куб. м, з яких понад 99% надійшло до зберігання на “митний склад” та short-haul. Основні обсяги були завезені для зберігання в Україні трейдерами-нерезидентами”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема з Угорщини надійшло 223,8 млн кубометрів газу (38% від всього імпорту), зі Словаччини – 119,6 млн кубометрів (20%), з Польщі – 102,8 млн кубометрів (18%), з Молдови – 142,9 млн кубометрів (24%).

Повідомляється, що в липні цього року закачування газу  в режимах “митний склад” і short-haul стало найбільшим із початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, при тому що в 2023 році закачування газу нерезидентами розпочалось раніше, ніж торік.

 

Раніше повідомлялося, що в Україні відремонтовано 20-річну газову свердловину.

Нещодавно в Україні почали працювати три високопродуктивні свердловини з сумарним дебітом 425 тис. куб. м газу на добу. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button