Україна

У липні РФ здійснила півсотні ракетних та понад 40 авіаударів по Україні


У липні РФ здійснила півсотні ракетних та понад 40 авіаударів по Україні

У результаті повністю було зруйновано 28 об’єктів та ще 137 об’єктів частково зруйновано. Серед них – школи та житлові будинки.

У липні російські війська завдали по Україні 49 ракетних та 44 авіаційних удари. Про це на брифінгу у четвер, 28 липня, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

“З початку місяця противником завдано 49 ракетних ударів та 44 авіаційних ударів, внаслідок яких повністю зруйновано 28 об’єктів, у тому числі 4 школи та 9 житлових будинків, а також частково зруйновано 137 об’єктів, з них 7 об’єктів транспортної інфраструктури, 11 навчальних закладів та 29 житлових будинків”, – сказав Громов.

За його словами, з території РФ також було здійснено 47 обстрілів Чернігівської області та 151 – Сумської області.

“З початку місяця з території РФ противником здійснено 198 обстрілів, з них 47 обстрілів Чернігівської області та 151 – Сумської області. Найбільша частина обстрілів припадає на райони населених пунктів Есмань та Білопілля Сумської області”, – розповів Громов.

Він зазначив, що внаслідок завданих противником авіаційних ударів та артилерійських обстрілів з початку місяця на території Чернігівської та Сумської областей зруйновано 15 об’єктів цивільної інфраструктури, у тому числі одну школу.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Миколаєві під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Пізніше повідомлялося, що пошкоджено дві житлові багатоповерхівки, приміщення Кораблебудівного університету, а також практично зруйновано школу.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button