Україна

У Львові відкрили ТРЦ, кінотеатри та кафе

У Львові ухвалили рішення про відновлення роботи всіх закладів харчування, торгових центрів, музеїв, театрів і кінотеатрів у зв’язку із переходом 26 квітня Львівської області із червоної в жовту зону епідемнебезпеки, передає 1NEWS з посиланням на пресслужбу Львівської міської ради.

«Фактично можуть розпочати роботу заклади громадського харчування і магазини всіх профілів. Стосовно закладів культури – їх робота також є можливою, але, звичайно, є достатньо жорсткі протоколи. Якщо говорити про театри чи кінотеатри, то заповненість має бути тільки 50%. Книгарні та музеї працюватимуть, я думаю, там все буде гаразд», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Крім того, мер Львова зазначив, що попередньо прийняли рішення, що діти повертаються на очне навчання з 5 травня. «По школах заздалегідь було прийняте рішення – 90 шкіл міста із 127 із середи ідуть на тижневі канікули. Приватні школи працюють за своїм окремим протоколом», – сказав при цьому Садовий.

Відновлюють пільгове перевезення пасажирів у громадському транспорті. Однак пільга діятиме з 11.00 години і до 16.00.

«Від завтра ми даємо можливість відновити пільгове перевезення. Але, акцентую, з 11.00 год і до 16.00 год. Адже «жовта» зона дозволяє перевозити лише сидячих пасажирів, а нам важливо, щоб люди могли зранку заїхати на роботу і ввечері повернутися додому», – наголосив мер.

Позашкільні заклади розпочнуть роботу з 5 травня, а спортивні зали можуть працювати вже з 26 квітня.

Садовий додав, що працюватимуть музеї на відкритому повітрі, зокрема Шевченківський гай, однак там не проводитимуть масових заходів.

Водночас у місті продовжено дію карантину до 30 червня. Заборонено роботу нічних клубів. Рекомендовано не проводити масові події.

 

 

 

 

Back to top button