Україна

У Львові помер перший пацієнт, якому зробили пересадку серця

Протягом 9 діб лікарі Львівської обласної лікарні боролися за життя 44-річного чоловіка, який став першим пацієнтом з пересадки серця в цій лікарні, але врятувати хворого не вдалося. Про це у Фейсбуці повідомляє Львівська обласна клінічна лікарня, передає 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

«9 діб безперервної боротьби за пацієнта з хворобою. Трансплантація, важка легенева гіпертензія, відтерміноване закриття грудної клітки, ЕКМО (Екстракорпоральна мембранна оксигенація, механічна підтримка серця), ГДФ (замісна ниркова терапія), правошлуночкова дисфункція. На жаль, наш трансплантований пацієнт серця помер», – йдеться у повідомлені.

Як повідомляв Укрінформ, лікарі Львівської обласної клінічної лікарні вперше самостійно зробили пересадку серця і нирок від пацієнта, котрому було констатовано смерть мозку. Родина донора з розумінням поставилася і погодилася до вилучення органів. Єдина державна інформаційна система трансплантації обрала реципієнтів, які перебували в листі очікування в Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

Back to top button