Україна

У Луганську оголошено нову мобілізацію – Генштаб

У Луганську оголошено нову мобілізацію – Генштаб

Фото: Facebook/GeneralStaff.ua

Війна в Україні

Російські військові в Луганську й області виявляють чоловіків до 65 років і насильно відправляють їх до військкоматів.

 

Ворог не цурається планів повного захоплення території Донецької та Луганської областей. Противник обстрілює українські міста, мобілізує для участі в бойових діях жителів т.зв.”ЛНР”. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

 

“На Слобожанському напрямку противник продовжує частково блокувати місто Харків, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню, артилерії та мінометів. У районі Ізюма окупанти намагаються утримати раніше захоплені рубежі”, – йдеться в повідомленні.

 

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог безуспішно штурмував Сєверодонецьк. Російські військові обстріляли місто Попасна з тактичного ракетного комплексу Точка-У.

 

У Маріуполі противник штурмує окремі райони міста, йдеться у зведенні.

 

На Південнобузькому напрямку окупанти намагаються закріпитися на адміністративних кордонах Херсонської області. Водночас у противника зафіксовано далеко непоодинокі випадки дезертирства.

 

У регіоні російські військові поширюють інформаційні бюлетені із спотвореною інформацією про перебіг бойових дій. Також жителям області нав’язують оформлення соціальних виплат, зокрема пенсій, відповідно до норм і правил, встановлених в РФ.

 

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області діють мобільні патрулі й пости з мобілізованих жителів т.зв.”Л/ДНР”.

 

У Луганську оголошено чергову хвилю мобілізації чоловіків до 65 років. Військовослужбовці РФ проводять рейди по підприємствах і виявлених громадян примусово відправляють у військкомати.

 

“В Алчевську з початком бойових дій серед мобілізованих місцевих жителів безповоротні втрати становлять понад 300 осіб. До лікарень у Донецьку з початку широкомасштабної війни привезли понад 1200 загиблих”, – зазначили в Генштабі.

 

Тим часом серед російських військових на території Криму поширюється інформація, що ЗСУ планують контрнаступ у Херсонській області з можливістю наступу і на півострів.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button