Україна

У Лугано домовилися про $1,9 млрд для України


У Лугано домовилися про $1,9 млрд для України

Гроші підуть на фінансову підтримку країни, підготовку до опалювального сезону та розвиток проектів цифрової трансформації.

 

На міжнародній конференції у Лугано було досягнуто домовленостей на суму майже 1,9 млрд доларів для підтримки України. Про це сьогодні, 6 липня, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
 
“Під час Міжнародної конференції у Лугано ми не лише представили драфт Плану відновлення України. Ми продовжили об’єднувати наших партнерів для підтримки та допомоги нашій державі прямо зараз. На міжнародній конференції у Лугано було досягнуто домовленостей на суму майже 1,9 млрд доларів для підтримки України. Про це сьогодні, 6 липня, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
 
“Під час Міжнародної конференції у Лугано ми не лише представили драфт Плану відновлення України. Ми продовжили об’єднувати наших партнерів для підтримки та допомоги нашій державі прямо зараз. Майже 1,9 млрд доларів. Саме на таку суму було досягнуто домовленостей у Лугано на підтримку України”, – повідомив Шмигаль.
 
Зокрема, за його словами, 600 млн доларів на фінансову підтримку, понад 500 млн доларів для розвитку нашого аграрного сектору, зберігання, покращення логістики, ліквідність для підприємств, понад 500 млн доларів для підготовки до опалювального сезону та майже 250 млн доларів для розвитку проектів цифрової трансформації України.
 
“Дякую урядам Швейцарії, Швеції, Великої Британії, Світовому банку, ЄБРР,  ЄІБ, приватному українському та міжнародному бізнесу за цю солідарність”, – зазначив Прем’єр-міністр.
 
Він наголосив, що коаліція захисту та підтримки України велика і потужна як ніколи. За його словами, ніхто не відчуває “втоми від війни”, як про це мріють у Кремлі.
 
Нагадаємо, у Лугано Україна представила план повоєнного відновлення на суму понад 750 млрд доларів, який включатиме 850 проектів для відновлення країни.
 
Визначено сім принципів відновлення України
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button