Україна

У лікарнях на окупованій Луганщині бракує лікарів – Гайдай


У лікарнях на окупованій Луганщині бракує лікарів - Гайдай

У медзакладах так багато поранених росіян, що так звана “влада” просить спрямувати медиків із Росії.

Ситуація на окупованій Луганщині залишається тяжкою. Росіяни змушують населення отримати паспорт РФ до 1 січня, а мобілізованих медиків у так званій “республіці” вже не вистачає. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За словами голови ОВА, окупанти дали населенню не більше двох місяців, щоб отримати паспорт Росії.

“Раніше, в переважній більшості, це були популізм і бажання самих жителів регіону. Тепер уже не запитують – хочеш чи ні”, – написав Гайдай.

Він каже, що з 1 січня будь-які виплати – зарплата, соціальні, грошові перекази – здійснюватимуться виключно за наявності індивідуального особового рахунку. Однак, щоб його відкрити, потрібно мати паспорт.

“Безпосередньо силою не примушують – просто залишають без грошей. Але не попереджають, що в України з цього питання посилена кримінальна відповідальність”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом у лікарнях через велику кількість поранених окупантів не вистачає лікарів. Не допомогла навіть примусова мобілізація медичних працівників.

“Щоб поповнити штати лікарень, самопроголошене керівництво регіону надіслало клопотання з проханням про відрядження медперсоналу із центральних та східних областей Росії”, – написав Гайдай.

Раніше Сергій Гайдай повідомив, що ЗСУ звільнили вже сім населених пунктів у Луганській області. Вони вже пройшли стабілізаційні заходи.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button