Україна

У лікарнях Дніпра не вистачає місць, пацієнти з коронавірусом лежать у коридорах

У Дніпрі через великий наплив пацієнтів з Covid-19, місця в реанімації обласної лікарні ім. Мечникова переповнені, тож людей розміщують у коридорах, передає 1NEWS з посиланням на УНІАН.

Про це повідомив головний лікар медичного закладу Сергій Риженко.

«Сьогодні ми приймаємо дуже тяжких пацієнтів з усієї області. На жаль, ковід-відділення старого хірургічного корпусу, яке розраховане на 130 ліжок, переповнене. В реанімації – 28 вкрай тяжких пацієнтів, 5 пацієнтів наразі розміщені в коридорі. Ми надаємо їм необхідну допомогу за стандартами лікування Covid-19. Кожна людина повинна перебувати в нормальних людських умовах, але ми не можемо більше розширити реанімацію, яка спочатку була розрахована на 12 ліжок, потім на 18, а зараз тут близько 30 пацієнтів», – зазначив Риженко.

За словами головлікаря, найважча пора ще попереду. Тому разом з Дніпропетровською обласною радою ухвалене рішення про відкриття додаткового ковідного відділення на 70 місць аби розвантажити основне відділення лікарні. Тут 2-х та 4-місні палати, кожне ліжко оснащене кисневими концентраторами та всім необхідними.

Риженко також наголосив, що вік госпіталізованих під час нової хвилі захворювання значно помолодшав. Це люди 1982, 1985, 1992 років народження, які не вакциновані.

 

 

 

 

Back to top button