Україна

У лавах ЗСУ виявили “крота”, який збирав дані про контрнаступ


У лавах ЗСУ виявили крота , який збирав дані про контрнаступ

Ворожим агентом виявився житель Енергодара. Наприкінці минулого року його дистанційно завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки.

СБУ затримала російського “крота” у лавах ЗСУ, який хотів “злити” росіянам напрямки українського контрнаступу. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Повідомляється, що ворожим агентом виявився житель Енергодара. Він ще до початку повномасштабного вторгнення РФ вступив до лав ЗСУ, де проходив військову службу в одному із гарнізонів у Дніпропетровській області, а наприкінці минулого року його дистанційно завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки.

“За вказівкою агресора фігурант збирав інформацію про плани участі українських військ у бойових операціях на фронті. Напередодні контрнаступу ЗСУ російський агент отримав термінове завдання від свого куратора – з’ясувати дату початку і основні напрямки українських контрударів. Також зрадник мав передати окупантам маршрути перевезення іноземного озброєння та військової техніки Сил оборони на лінію боєзіткнень”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, агент ГРУ намагався встановити канали радіозв’язку у бойових підрозділах українських військ, але співробітники Служби безпеки своєчасно викрили його, задокументували злочинні дії і затримали під час виконання ворожого завдання.

За даними слідства, фігурант на початку розвідувально-підривної діяльності підтримував комунікацію з агресором через свою матір, яка залишилась в тимчасово окупованому Енергодарі і потрапила у поле зору ГРУ. Згодом зрадника вивели на прямий зв’язок з російською воєнною розвідкою. Для комунікації використовували месенджер Телеграм.

СБУ повідомила затриманому про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, і взяла його під варту. Ворожому агентові загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, затримано агента ФСБ, який шпигував за центрами підготовки до контрнаступу

У Києві викрито конструкторське бюро, яке співпрацювало з Росатомом

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button