Україна

У Києві затримали наркоділків, які заробляли до 2 млн гривень


У Києві затримали наркоділків, які заробляли до 2 млн гривень

До складу злочинного угруповання входив колишній поліцейський. Їм усім загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито злочинну групу, учасники якої налагодили збут метадону та інших наркотичних засобів на території столиці в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прокуратура Києва.

За попередніми даними, щомісячний дохід злочинної групи від продажу наркотиків становив близько 2 млн гривень.

Встановлено, що організували протиправну діяльність мешканці столиці віком від 30 до 49 років, кожен із яких відповідав за свій напрямок: придбання наркотиків, пошук клієнтів, фасування та безпосередній збут. Одним із учасників злочинної групи виявився колишній співробітник поліції.

Замовлення на збут наркотиків зловмисники отримували телефоном, після чого “клієнтам” скидали номери банківських карток для перерахування грошей. Наркотики передавали особисто під час зустрічі.

У вівторок, 26 липня, правоохоронці провели 11 обшуків вдома у фігурантів. Вилучено близько 0,5 кг метадону, понад 60 таблеток із наркотичною речовиною, чорнові записи, електронні ваги, банківські картки, 328 500 гривень та 2320 доларів США.

Чотирьох фігурантів, у тому числі колишнього правоохоронця, затримано. Наразі їм повідомили про підозру та вирішується питання про обрання заходів у вигляді тримання під вартою.

Наразі триває проведення комплексу заходів щодо документування зазначеної групи наркозбувачів. За вчинене ним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button