Україна

У Києві закінчили розслідування щодо херсонської колаборантки


У Києві закінчили розслідування щодо херсонської колаборантки

Жінка добровільно погодилася бути “головою обласної комісії” під час проведення псевдореферендуму.

 
Столична прокуратура завершила досудове розслідування щодо мешканки Херсона, яка погодилася бути “головою обласної комісії” під час проведення псевдореферендуму у Херсонській області. Про це у п’ятницю, 19 серпня, повідомляє прес-служба прокуратури.
 
Наголошується, що стосовно неї до суду направлено обвинувальний акт за звинуваченням у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
“Слідством встановлено, що підозрювана протягом травня-червня 2022 р. дала згоду на співпрацю з представниками РФ. Перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсона, підозрювана добровільно погодилася на зайняття посади в незаконно створеному органі влади. Вона була проголошена головою обласної комісії з проведення фейкового “референдуму” на тимчасово окупованій території Херсонської області”, – йдеться у повідомленні.
 
За даними прокуратури, раніше підозрювана неодноразово брала участь у виборчих процесах за українським законодавством, зокрема очолювала Херсонську міську виборчу комісію.
 
Підозрюваній загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Раніше у прокуратурі повідомили про викриття гауляйтера з Балаклії на Харківщині.
 
Більшість українців вважають, що колаборантів треба судити – соцопитування
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button