Україна

У Києві виводять з обігу паперові квитки для транспорту

У київському міському громадському транспорті 14 липня паперові квитки остаточно вийдуть з обігу, а замість них будуть використовуватися електронні проїзні талони. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА), пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Протягом останнього року КП “Київпастранс” поступово виводило з обігу разові паперові квитки. Першим на е-квиток перейшов фунікулер – з 14 вересня 2020 року. З 1 жовтня 2020 року обіг паперових квитків припинили на Троєщинській лінії швидкісного трамваю, 1 листопада – на міській електричці. З 1 грудня повністю на електронний квиток перейшов швидкісний трамвай на Борщагівці. Наступним етапом стала відмова з 1 липня від паперових разових талонів у міських автобусУ Києві виводять з обігу паперові квиткиах, тролейбусах і трамваях.

Електронні квитки доступні через мобільний додаток і картку “Київ Цифровий”, в терміналах самообслуговування, мережі “Т-кіоск”, терміналах EasyPay, IBOX, 2click. QR-квитки можна придбати в касах Київського метрополітену.

Наразі триває роз’яснювальна робота серед пасажирів. Пільгові категорії населення, як і раніше, продовжать користуватися своїми пільгами. 

Разом з тим, на наземному транспорті вводиться посилений контроль. Штраф за неоплачений проїзд становить 160 гривень. Для посилення якості роз’яснювальної роботи підприємство звернулося до поліції.

Зазначимо, раніше в Київській міській державній адміністрації поінформували, що електронний квиток у Києві працює у всьому комунальному громадському транспорті, але повний перехід на систему безготівкової оплати проїзду перенесено на 2023 рік через нездатність Мінсоцполітики вирішити проблему з іншогородніми пільговиками.

Тестування електронних квитків у громадському транспорті Києва почалося в 2018 році. Повний перехід на безготівкову оплату проїзду у столиці планувався ще рік тому, 1 липня 2020 року. Але тоді міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що Київрада відклала впровадження системи через те, що уряд досі не врегулював питання компенсації перевізникам за пільговий проїзд іншогородніх громадян.

Back to top button