Україна

У Києві втричі впали ціни на оренду житла

Основна причина - карантин через коронавірус

За даними сервісу подобової оренди житла Dobovo, ціни на оренду нерухомості впали приблизно в три рази. Про це повідомляє 1News з посиланням на Опендатабот.

“Якщо до пандемії у нас невелика квартира на Басейній (25 кв.м.) здавалася, в середньому, за 1200 грн на добу, то зараз ми більшість свого номерного фонду змушені були здати в довгострокову оренду за 7000-8000 грн на місяць”, — Володимир Безлюдний, співвласник компанії Partner Guest House.

В той же час єксперти обіцюють падіння обігів кафе та ресторанів у п`ять разів.

Так, обсяг ринку громадського харчування в Україні в 2019 році оцінювався приблизно в 50 000 закладів. Більшість з них не змогли швидко перелаштуватися на доставку або організувати продаж на винос.

За даними компанії по автоматизації ресторанів Poster, після двох тижнів карантину 2500 українських закладів припинили роботу. Це 63% від усіх клієнтів компанії в Україні. Таким чином, можна припустити, що зараз в країні не працюють приблизно 30 000 закладів.

Продажі закладів громадського харчування в Україні з 23 по 29 березня скоротилися, в середньому, на 73% у порівнянні з аналогічним періодом до карантину.

Продажі різко знизилися не тільки в столиці (на 78%), а й у всіх найбільших обласних центрах. Так, у Львові показник просів, в середньому, на 78%, в Харкові — на 73%, в Дніпрі — на 65%, в Одесі — на 60%.

У ресторанному бізнесі без роботи залишилось понад 160 тисяч осіб. Тільки у клієнтів Poster зараз не працює 13 000 співробітників.

Back to top button