Україна

У Києві встановлюють головну ялинку країни

У Києві на Софійській площі встановили металевий каркас новорічної ялинки, передає 1news з посиланням на Укрінформ.

Встановлення головної ялинки на Софійській площі у Києві розпочалося минулого тижня. Наразі вже готовий її каркас. Крім цього, за допомогою спеціального крану, комунальники встановлюють штучні гілки для майбутнього новорічного дерева.

Також на площі встановили будиночки для фудкорту, а також елементи для сцени, на якій проходитимуть новорічні виступи.

На Софійській площі та на Володимирському проїзді до 16 січня працюватиме новорічно-різдвяне ярмаркове містечко. Також святкові локації облаштують у Центральному парку культури і відпочинку Києва (Маріїнський парк, естрада Міського саду).

За інформацією Департаменту культури КМДА, цьогорічна тема головної святкової локації на Софійській площі присвячена Різдвяній дивоночі, коли народився Ісус Христос. Основу новорічного дерева оздоблять у вигляді традиційного вертепу, який в Україні здавна було заведено зводити до Різдва. Навколо ялинки можна буде побачити фігури Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, янголів та колядників. Планується, що цей вертеп буде найбільшим у Європі. Новорічне дерево прикрашатимуть 10 тисяч іграшок червоного і золотого кольорів.

Як повідомили організатори, новорічну ялинку урочисто засвітять у столиці 19 грудня. Дерево висотою 31 м засяє 10-кілометровою гірляндою теплого світла у вигляді великого купола. Довкола ялинки розташують розважальні локації: фотозони, дитячі забавки, майстерню, музей новорічних прикрас, сцену, де триватимуть виступи та конкурси тощо.

До ярмаркового містечка вестимуть чотири святково прикрашені арки, з чотирма люстрами у центрі кожної. Навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому розташують ковзанку. Також на площі розмістять теплу арт-зону для відпочинку. Там же відвідувачів зустрічатимуть яскраві комети, що символізуватимуть різдвяні зірки. Святкову атмосферу створюватиме різдвяна музика.

 

 

 

 

Back to top button