Україна

У Києві вдруге продали завод “Електронмаш”

Згідно з приватизаційними умовами, новий власник має погасити борги підприємства

Майновий комплекс держпідприємства “Електронмаш” продали 27 січня на аукціоні за 430 млн грн.

Про це повідомляє 1News.

В аукціоні взяло участь п’ять компаній. Перемогу здобуло ТОВ “Український імідж”, засновницею якого є Віолетта Глинянчук, ідеться у досьє компанії. Статутний капітал фірми становить 50 тис. грн, вона займається діяльністю у сфері права.

Це другий продаж “Електронмашу”, київський завод продали на аукціоні 12 листопада 2021 року. За об’єкт приватизації на торгах змагалося 22 компанії, стартова ціна зросла у 14,5 раза – із 66,7 млн грн до 970 млн грн. Завод придбала компанія “Лортен груп”, вона запропонувала 970 млн грн та 1 копійку. Ця ставка виявилася на 1 копійку вищою за ставку іншої компанії, тому стала переможною.

Аукціон, який відбувся у листопаді минулого року, було визнано таким, що не відбувся, тому що його переможець не підписав угоди купівлі-продажу об’єкта у встановлений термін, повідомила “Економічна правда”.

Згідно з приватизаційними умовами, новий власник має погасити борги підприємства – 924,5 млн грн. В “Електронмашу”, за даними видання, 5,4 млн грн заборгованості із зарплати та 3,3 млн грн – податків із зарплати.

Загальна площа об’єкта – понад 100 тис. м². До складу об’єкта приватизації входять 37 одиниць нерухомого майна, три земельні ділянки та сім об’єктів, переданих в оренду.

Джерело: Гордон

Back to top button