Україна

У Києві та трьох областях очікуються відключення світла


У Києві та трьох областях очікуються відключення світла

Через пошкодження обладнання енергооб’єкти не можуть передавати енергію всім мешканцям цих районів, пояснили енергетики.

Вранці у вівторок споживання електроенергії на рівні робочого дня її виробництва достатньо. Але у низці регіонів можливі відключення світла через пошкодження мереж, повідомляє Укренерго 14 березня.

“Усе ще існують мережеві обмеження у Житомирській та Харківській областях внаслідок пошкоджень мереж, завданих останньою атакою росіян 9 березня. При зростанні споживання в цих регіонах у пікові години можливе застосування графіків погодинних відключень. Також для усунення ризику перевантаження обладнання у Києві та Київській області можливі аварійні відключення”, – йдеться у повідомленні.

Також складною залишається ситуація у прикордонних районах Чернігівщини, Сумщини та регіонах по лінії фронту, де ворог постійними артобстрілами пошкоджує розподільні мережі.

Нині працюють усі види електростанцій. Лімітів для областей немає. Також триває незначний імпорт електроенергії. Ведуться роботи з відновлення роботи електростанцій, пошкоджених внаслідок ракетних та дронових атак росіян.

У свою чергу компанія ДТЕК повідомила, що сьогодні в Києві та Київській області вимикатимуть світло в деяких районах згідно зі стабілізаційними графіками. Це частини Голосіївського, Святошинського, Шевченківського та Солом’янського районів столиці. Також стабілізаційні графіки були застосовані у частині Бучанського, Обухівського та Фастівського районів Київської області.

У ДТЕК пояснили, що через пошкодження обладнання енергооб’єкти не можуть передавати енергію всім мешканцям цих районів. Тому і було застосовано стабілізаційні відключення згідно з графіками.

Нагадаємо, у ніч на 9 березня Росія завдала масованого ракетного удару по Україні. Внаслідок атаки було пошкоджено енергооб’єкти восьми областей. У деяких регіонах були відключення світла, виникли проблеми з водопостачанням та опаленням.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button