Україна

У Києві створили систему управління теробороною міста – 1News

Для фінансового забезпечення територіальної оборони Київрада ухвалила міську цільову програму “Захисник Києва” на загальну суму понад 110 млн грн


КМДА

Столична влада активно співпрацює зі Збройними силами України. Зокрема вже створили систему управління територіальною обороною Києва. Про це під час брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко. Трансляцію вів телеканал “Перший Незалежний”.

“У столиці створена система управління територіальною обороною міста Києва. Місто працює у взаємодії зі Збройними силами України та іншими складовими сил оборони та безпеки”, – повідомив Кличко. 

За його словами, для фінансового забезпечення територіальної оборони у січні цього року Київрада ухвалила міську цільову програму “Захисник Києва” на загальну суму понад 110 млн грн.

“За цією програмою розгортається об’єднаний навчальний центр для підготовки всіх підрозділів безпеки. Насамперед підрозділів тероборони. Також йдеться про фінансування ремонту приміщень для батальйонів – на загальну суму 38 млн грн. На закупівлю безпілотників, радіостанцій, аптечок, форми для резервістів передбачено 22,1 млн грн. Питання тероборони та забезпечення цивільного захисту окремо розглянула Київрада. З відповідними дорученнями”, – зазначив столичний голова.

https://www.youtube.com/watch?v=TzslOjaYxKo

Кличко також зазначив, що від початку минулого року Київ надає практичну допомогу в організації підготовки резервістів тероборони столиці.

“Місто надало полігон для тренувань резервістів. Майже щомісяця протягом минулого року 112-та бригада тероборони за допомогою КМДА проводила і продовжує практичні заняття з бойовою стрільбою. Для комплектування підрозділів бригади територіальної оборони резервістами створено гарячу лінію КМДА”, – сказав мер.

Такі лінії, за його словами, відкривають і в кожному батальйоні тероборони. Щоденно на них звертаються понад 100 охочих вступити до лав територіальної оборони.

1News за темою: До резерву Сил тероборони планується залучити 1,5-2 млн мотивованих громадян, – Залужний

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський доручив головам низки обласних державних адміністрацій доукомплектувати сили територіальної оборони протягом найближчих двох тижнів. В іншому випадку будуть кадрові рішення.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button