Україна

У Києві розпочинається програма зниження швидкості руху авто у житлових районах

У Києві починається реалізація програми зі зниження швидкості в житлових зонах до 30 км/год з пріоритетом територій поблизу лікарень і шкіл. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“У Києві на вул. Лютеранській встановили перший у місті знак обмеження швидкості транспортних засобів до 30 км/год”, – поділився Усов.

Він звернув увагу, що місто починає реалізацію програми зниження швидкості в житлових зонах до 30 км/год з пріоритетом територій поблизу лікарень і шкіл. На цій ділянці на вулиці Лютеранській розташований ліцей, а дорожній рух тут є одним з найбільш насичених в центрі.

“Швидкість погіршує реакцію водіїв і призводить до зіткнень. Європа йде шляхом зменшення швидкісного режиму в містах”, – пояснив чиновник.

Він підкреслив, що відповідні обмеження діють, наприклад, у Берліні та Брюсселі.

“Є приклад Осло, де в 2015 році введено обмеження швидкості до 30 км/год на міських вулицях, і вже в 2019 році, згідно зі звітом Норвезької адміністрації громадських доріг, кількість жертв в результаті ДТП там зменшилася до одного випадку. І Київ як сучасне європейське місто також впевнено розвивається в напрямку підвищення безпеки дорожнього руху”, – зазначив Костянтин Усов.

Нагадаємо, що в Україні вступили в силу нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Зміни торкнулися суми стягнень за перевищення максимально допустимої швидкості на дорозі, керування без водійського посвідчення або в стані алкогольного/наркотичного сп’яніння, тощо.

Back to top button