Україна

У Києві розпочався саміт перших леді та джентельменів

Як повідомила ініціаторка саміту перша леді України Олена Зеленська, темою заходу буде "М'яка сила в новій реальності"

23 серпня в установчому Київському саміті перших леді та джентельменів у Києві візьмуть участь 11 представників зарубіжних країн.

Йдеться про перших леді та джентельменів з Бразилії, Ізраїлю, Латвії, Литви, Лівану, Коста-Ріки, Німеччини, Сербії, Хорватії, а також дружину президента Європейської Ради та першу леді України, – інформує 1NEWS.

З огляду на карантинні обмеження у світі, запроваджені через пандемію COVID-19, частина гостей буде присутня в Україні фізично, а дехто – приєднається до заходу онлайн.

Серед учасників саміту будуть й автор книги “Чорний лебідь” Нассім Ніколас Талеб та афганська кінорежисерка Сахра Карімі, яку Україна евакуювала разом із сім’єю з Афганістану.

Як повідомила ініціаторка саміту перша леді України Олена Зеленська, темою заходу буде “М’яка сила в новій реальності”.

“Що таке нова реальність? Зрозуміло, що ми живемо всі зараз у світі, який переживає коронавірусну кризу, і наш світ змінився. Змінилося суспільство, змінилися зв’язки між суспільствами, між країнами. Деякі механізми, до яких ми звикли, вже не працюють, (…), і ми маємо зрозуміти, як жити далі. Простими словами, ми маємо створити нову систему координат і навчитися в ній жити. Саме цим темам буде присвячений наш саміт”, – сказала Зеленська.

Вона зазначила, що перші леді також поділяться досвідом, проєктами у сфері охорони здоров’я, освіти й обговорять рівні можливості в нових умовах. За словами Зеленської, для того, щоб посилити саміт, було запрошено експертів із різних країн і різних сфер.

“Ми демонструємо, що Україна є не лише тією країною, яка існує в контексті світових гуманітарних подій, – це країна, яка може бути активним й ефективним трендсетером. Ми задаємо новий градус для цієї роботи”, – пояснила перша леді України.

Крім того, Зеленська зазначила, що у такий спосіб Україна ще раз підтверджує свою суб’єктність у сфері гуманітарної політики у світі.

“На організацію і проведення цього саміту не було використано жодної гривні з державного бюджету. У нас є потужні та енергійні партнери”, – запевнила вона.

Зеленська також зазначила, що за результатами саміту буде підписано декларацію про об’єднання зусиль у сфері гуманітарної політики, і вона буде відкритою для підписання.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button