Україна

У Києві розпочали перемовини з Іраном щодо компенсацій за збиття літака МАУ

Українське МЗС обіцяє докласти усіх зусиль, щоб компенсації були максимальними

У Києві за участі іранської делегації розпочалися перемовини щодо компенсацій за збиття Іраном літака “Міжнародних авіаліній України” рейсу PS752.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Ми довго добивалися початку переговорного процесу і я вітаю те, що справа нарешті зрушила з місця. Процес не буде легким, але ми працюємо на результат: досягнення справедливості”, – сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що українське МЗС докладе усіх зусиль, щоб компенсації були максимальними.

“Це дозволить хоч трохи полегшити біль та горе рідних, у якому вони живуть вже пів року. Ми доб’ємося справедливості, скільки б часу це не вартувало”, – додав міністр.

Раніше Кулеба заявляв, що Україна у цих перемовинах представлятиме усі держави, громадяни яких загинули на борту збитого літака МАУ.

Нагадаємо, кілька днів тому результати здійсненої у Франції розшифровки інформації з бортових самописців літака переконали учасників міжнародного розслідування, що катастрофа сталася внаслідок ракетної атаки.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS752 Тегеран – Київ, було збито у ніч на 8 січня 2020 року незабаром після зльоту. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Іран спершу називав причиною катастрофи технічні проблеми, але згодом визнав що літак збили військові – “через людську помилку”.

Джерело: Європейська правда

Back to top button